Huhtikuu 08

25. huhtikuuta
Kyllä kesän odotus on ihanaa.

Aamuisin... joskus puolikuuden aikoihin...

Joskus perheeni "isännän" tarttee mennä jo seitsemäksi töihin. Silloin minä pääsen lenkille jo ennen kuutta. Ja onhan se ihanaa... korviini kuuluu vain lintujen laulua ja muutamien aamuvarhain töihin menevien pyörien ääntä. 

Kesä on aivan korvilla kuunneltavissa ...)

Olen tosi mielelläni paljon ulkona, mutta keskellä päivää alkaa olla jo turhan lämmintä enkä jaksa tehdä pitkiä lenkkejä. Minä toivoisin vain pilvisiä päiviä, mutta laumani ihmisjäsenet tuntuvat olevan toista mieltä. Onneksi pihaltamme kuitenkin löytyy monia varjoisia paikkoja, joissa voin makoilla ja tarkkailla tilannetta. 

 

21. huhtikuuta

Kyllä lähtee!

Karvaa nimittäin. Emäntäni on jo aivan epätoivoinen karvanlähtöni suhteen. Vaikka hän on pari viikkoa harjannut ja kammannut turkkiani paljon normaalia useammin, ei karvatupoille loppua näy. Karvojani leijuu joka puolella taloa kaikista siivousyrityksistä huolimatta. 

14. huhtikuuta

Erilaista säätä.
Tänään oli aivan erikoista ulkona. Aluksi tuntui aivan suunnattoman ihanalta - eilisen päivän ja yön aikana oli nimittäin satanut todella paljon ihanaa puhdasta lunta. Raaaakastan temmeltämistä ja pyörimistä siinä, niin kuin on tainnut tulla aiemminkin kerrottua.

Mutta. Lumi oli keljumaisella tuulella. Sitä nimittäin tarttui "alustaani" jatkuvasti. Aluksi pikkulumipallot eivät haitanneet yhtään, mutta 20 minuutin tarpomisen jälkeen tuntui etten pysty kävelemään. Masuni alusta oli aivan täynnä lumipaakkuja ja jalkojani en pystynyt liikuttamaan juuri ollenkaan.

Ei auttanut muuta kuin katsoa isäntääni "sillä silmällä". Ja hän ymmärsi heti; tulin hänen sylissään loppumatkan kotiini. Onneksi lämpimässä suihkussa lumi irtosi...:) 

Viikonloppuna tapasin lenkillä muuten uuden lajitoverinkin, kleinspitz Ricon. Hän on vielä pentu, 3,5 kk ja tosi pieni, oikein "kleini" minuun verrattuna. Kyllä hän varmaan vielä kasvaa ja komistuu paljonkin, mutta tuskin tulee koskaan samankokoiseksi kuin minä. Emäntäni mielestä Rico oli vähän turhankin suloinen - ei sitä nyt toisten laumojen jäseniä noin ylenpalttisesti tarvitse kehua! 

 

8. huhtikuuta

Olipas viikonloppuna hieno sää :)
Minäkin sain taas olla ulkona tuntikaupalla kun muut perheeni jäsenet tekivät kevättöitä. Osa haravoi ja yksi suihkutteli taas autoa - ei se sitä samaa, meillä on kaksi autoa ja nyt oli sen toisen vuoro.
Olen tässä miettinyt, että ehkä niitä ei kuitenkaan suihkuteta siksi, että ne olisivat tehneet jotain pahaa. Epäilen, että niistä putsataan kuraa aivan kuin minustakin, kun tulen likaiseksi. Märillä keleillä sitä sattuu valitettavan usein. Seison kyllä ihan rauhallisesti suihkutettavana, mutta en minä siitä mitenkään erityisesti pidä.

Kyllä koirapoika helposti keksisi kivempaakin tekemistä. Mutta olohuoneen sohvan selkänojalle ei kuulemma ole  asiaa kuraisilla tassuilla.

Ja kun se on edelleen lempipaikkani ympäristön tarkkailuun, niin ei auta kuin alistua "alustan pesuun", kuten emäntäni sitä nimittää. Höh! 

4. huhtikuuta

Ulkoilua kerrakseen.
Olen jo viikkoja, kuukausia halunnut olla pitkään ulkona. Nyt tänään sain olla kuulemma parisen tuntia yhtä soittoa. Suurimmaksi osaksi kiinnitettynä omalla kotipihallani, mutta kivaa oli silti.

Tuli taas ajateltavaa: En nimittäin tiedä mitä pahaa meidän auto oli tehnyt. Sitä nimittäin suihkutettiin vedellä pitkän aikaa. Ei varmaa tee samaa "pahuutta" uudestaan - mitä sitten oli tehnytkin.
No onneksi auto kuitenkin kuivattiin kastelemisen jälkeen.

Perheessäni tehtiin taas puhelintemppu. Nimittäin joku kaupustelija soitti perheeni yhteen kännykkään. Tämä myyjä vain jankutti ja jankutti. Niinpä perheestäni soitettiin toiseen puhelimeen, ja siten myyjän kanssa puhuva pystyi sanomaan, että on "minulla" soi toinen puhelin. Yksinkertainen ratkaisu, mutta toimii.

Jotain pieniä eläimiäkin oli seuranani, en oikein muista olivatko ne kärpäsiä vai mitä, isäntäni ei kerennyt niitä tarkkailemaan, kun autoa piti torua? 

 

Lue myös maaliskuun blogini >>