Syyskuu 08

24. syyskuuta

Hienoja syysilmoja on pidellyt; ulkona ei ole liian lämmin eikä ole juuri satanutkaan. Eli mainioita lenkkeilysäitä näin koiran(kin) mielestä. Ulkoilla voisin vaikka enemmänkin, mutta se näyttää onnistuvan vain silloin, kun perheelläni on vapaapäiviä. No, en minä valita. Pääsen monelle lenkille joka päivä ja vapaapäivinä lisäksi metsäretkille. Metsässä on ihana nuuskia kaikkia outoja hajuja; ihan erilaisia kuin kotini läheisillä tienvierustoilla, joita yleensä lenkillä nuuskin.

Sisällä nautin hurjasti, kun koko perheeni teettää minulla vuorotellen tehtäviä ja antaa palkkioksi nameja. Juoksen tosi innoissani ympäri taloa ja teen mitä he minulta kulloinkin pyytävät: istun, annan oikeaa tassua, vasenta tassua, ryömin, kierin, pyörin, tanssin, hypin, peruutan, etsin, pujottelen, odotan hiljaa paikallani ja ihan mitä he vain ovat keksineet minulle opettaa. Se on minusta tosi hauskaa puuhaa ja voisin tehdä sitä vaikka kuinka kauan :) Suosittelen ehdottomasti muillekin koirille ja heidän perheilleen. 

 

08. syyskuuta

Hohhoijaa, tänään on hieman väsyttänyt, kun eilen oli niin rankka päivä. Yleensäkin tahtoo nukkuminen viikonloppuisin jäädä vähemmälle, kun kotiväki ei lähde kouluun tai töihin, vaan minun pitää seurata heidän toimiaan lähes koko päivä. Nyt eilen oltiin melkein koko päivä nuorimmaisen jalkapalloturnauksessa. Onneksi oli sentään toista tunnin automatkat, jotka sain levätä. Mutta muuten piti kiirettä. Siellä oli hirmusti väkeä, lukemattomia palloja vilisti välillä aivan kuononi edestä ja vielä toisia koiria. Parin tyttökoiran kanssa pääsin kyllä hieman nuuskimalla tekemään tuttavuuttakin. Omistajani ei vain oikein pidä siitä, kun talutusremmissä telmiessä tahtovat ne remmit mennä aika lailla ristiin ja sikin sokin.

No, kyllä minua siellä tosi paljon rapsuteltiinkin ja kehuttiin, varsinkin pehmeää turkkiani. Ja herkkujakin sain enemmän kuin normaalisti kotona saa. Että oli siellä toisaalta ihan kivaakin, vaikka nyt vieläkin väsyttää. 

Edellinen viikonloppu oli tosin vielä paljon rasittavampi. Ulkona kuului kamala pauke monta päivää, kun lapset ampuivat venetsialaispommejaan. Ja sitten lauantai-iltana aikuisetkin yhtyivät leikkiin ja ampuivat taivaalle vielä raketteja, joista lähti vielä isommat pamaukset. Täytyy tunnustaa, että silloin minua kyllä hieman hermostutti. Ulkona en juurikaan viihtynyt ja sisälläkin olin mieluiten sängyn alla, kun en ollut varma, että ne pommit ja raketit varmasti pysyvät talon ulkopuolella... 

Ei koiran järkeen mahdu, miksi tuollaista meteliä täytyy pitää. Ja siitä paukuttelusta tuli muuten hirmusti sotkuakin! Lenkillä käydessäni ihmettelin, kun pitkin teitä ja puistoja oli haisevia, nokisia roskia.