Koiran horoskooppi

 Koiran horoskooppi voidaan määritellä lähes kuin ihmisen. Esimerkiksi Eve Devereaux on kirjassa "Helli Hauvaasi" käsitellyt koiran syntymäaikaa liitettynä luonteeseen.

Koiran horoskooppi - tässä muutamia poimintoja Helli hauvaasi -kirjasta.

Oinas

Oinaat ovat pyrkijöitä; ne ovat aina valmiita kokeilemaan kohdalle osuvia uusia asioita. Surullista kyllä niillä on vain vähän kestävyyttä ja siksi kunnianhimoisista hankkeista harvoin syntyy tulosta.

Härkä
Härä-koirat ovat usein hidasliikkeisiä, ja ne tarvitsevat aikaa tehdäkseen päätöksiä. Härkäkoira tarjoaa sinulle horjumattoman ystävyyden, mutta varo yhtä asiaa: Härkä suuttuu hitaasti ja tuntuu sen tähden tyypiltä, joka ei koskaan menetä malttiaan.

Kaksoset
Koirat ovat vallattomia yksilöitä ja ehkä seurallisimpia kaikista. Niiden jatkuvat odottamattomat mielialanvaihtelut voivat olla hämmentäviä. Tarkasta usein koirasi fyysinen terveydentila; jospa se ei olekaan yhtä hyvin kuin koirasi touhukkuus antaa uskoa.

Rapu

Rapukoirat ovat herkkätuntoisia ja uskollisia. Ravulla on hyvinkehittynyt taju oikeasta ja väärästä. Tämän merkkinen eläin vaistoaa oman mielipahasi ja hermostuksesi joskus jopa liiankin hyvin.

Leijona
Useimmat leijonakoirat otaksuvat olevansa paikallisen viidakon kuninkaita. Kun olet ansainnut Leijonasi ystävyyden, sinulla on takuulla ikuinen ystävä. Ole siis valmis tietyn sorttisiin sekamelskoihin, kun esittelet Leijonaasi muille koirille.

Neitsyt
Neitsytkoirat ovat hiljaisia, vetäytyviä, siistejä ja täsmällisiä, mutta ne eivät ole ylimielisiä.

Vaaka
Vaakakoirat ovat hurmaavia ja seurallisia. Ne ovat joskus hitaita päättämään, mutta härkäkoirien tavoin ne viimein päätöksen tehtyään vain vaivoin muuttavat mieltään.  Kun Vaaka on päättänyt luottaa sinuun, ole sen arvoinen.

Skorpioni
Skorpioni-koirat ovat henkisesti monimutkaisia ja mielenkiintoisia. Saavuttaaksesi Skorpionin syvemmän kiintymyksen sinun on oltava kärsivällinen. Kun te olette ystäviä, et voi toivoa parempaa kumppania.

Jousimies
Jousimiehen luonteessa on joskus liian innokkuuden tuomia pikkuvikoja. Jousimies on vahva merkki, ja sen voimin tullaan toimeen muitten kanssa, jopa kissojen.

 Kauris
Kauriskoirat törmäävät elämän vaikeuksiin suoraa päätä. Kauriskoirat ovat usein heikkona hoitoloihin, ja hemmottelemalla niitä voitat niitten ihailun. 

Vesimies
Vesimieskoiratkin voivat olla luonteeltaan monisärmäisiä, mutta niiltä puuttuu skorpionin synkkyyttä hautova ominaisuus. Useilla vesimieskoirilla on taiteellisia tavoitteita.

Kalat
Kalojen merkeissä syntyneet koirat ovat oman lajinsa hippekä. Ne ovat ihania kavereita peleissä ja leikeissä.